Italiensk ost
Ost, det är vad italienarna älskar. Den tillverkas därför brett i Italien, i alla former och storlekar, från mild till kryddig och från hård till mjuk. Många av dessa italienska ostar har en skyddad status från Europeiska unionen. Det betyder att dessa ostar har en skyddad ursprungsbeteckning.
Grana Padano
Grana Padano är en hård italiensk ost med en utsökt smak. Denna ost jämförs ofta med parmesanost. På många sätt är de två ostarna lika, men parmesan är mycket dyrare och görs bara på ett litet område i Italien. Grana Padano tillverkas i ett mycket större område i Italien. Osten lagras naturligt i cirka 14 månader. Det är därför en torr, hård ost. Dessutom är det en idealisk ost att riva över en välsmakande pasta.
Parmigiano Reggiano D.O.P
Parmigiano Reggiano D.O.P är en riktig njutning för alla som gillar rika, intensiva ostsmaker. Osten lagras i inte mindre än 24 månader, vilket gör smaken mycket koncentrerad och rik på proteiner och mineraler. Denna hårda italienska ost är gjord på komjölk och är en del av en lång norditaliensk tradition. Ursprunget till denna ost är exklusivt. Osten tillverkas endast i små traditionella ostfabriker i regionen runt Parma. Parmigiano Reggioano D.O.P är mycket populär på grund av den rika smaken och det faktum att osten kan användas i ett stort antal rätter. Det ger smak åt varje rätt.
Pecorino Romano
Pecorino Romano är en italiensk ost med hård struktur och salt smak. Osten har denna smak att tacka för att den tvättas i havsvatten under beredningen. Osten kommer från Sardinien och importerades senare till Rom av romarna. Så här fick osten sitt namn. Pecorino Romano åldras naturligt i 14 månader.