icon

Durata minima di 7 settimane - carta per formaggi inclusa gratuitamente

icon

Minst 7 veckors hållbarhet - ostpapper ingår gratis

icon

OSTSÄLJARE SEDAN 1970 - FÖR ENSKILDA OCH FÖRETAGSKUNDER

icon

Kylfrakt med leverans- och färskhetsgaranti

icon

GÅVA? Byt adress i check-out

Frisisk klöverost

Frisisk klöverost, även känd som 'nejlikeost', är en unik holländsk produkt från den norra regionen, som kallas 'Friesland'. Känd och älskad i Nederländerna för sin kryddiga, skarpa och distinkta smak - dessa ostar måste provas av verkliga ostälskare. De tillverkas av pastöriserad, skummad komjölk och kommer i två olika varianter: lagrad och åldrad. Dessa ostar är mycket höga i smak, låga i fett och väldigt lämpade för att skickas utomlands med post tack vare deras fasta textur.

Visa som Grid Listvy
Sortera på
Åldrad Frisisk Nejlikeost
(1)
Åldrad Frisisk Nejlikeost är en fast ost som görs a... mer info
Så lågt som 85,12 kr
Lagrad Frisisk Nejlikeost
(2)
Lagrad Frisisk Nejlikeost är en fast ost som görs av past... mer info
78,82 kr
Så lågt som 72,51 kr

2 artiklar

per page

Klöverost

Friese (ett län i norra Nederländerna) klöverost är en speciell ostsort med kryddnejlika och kummin. Osten tillagas med skummjölk, en mycket mager mjölk som blir kvar efter man gör mejeriprodukter som mejerismör. Osten fick namnet efter alla hål som den har, som liknar fingernaglar. Osten innehåller inte mycket fett och det betyder att den inte har mycket smak själv. Därför tillsätter man olika kryddor och växter så att smaken blir bättre, alternativt, så ändrar man på färgen på det viset. Tillsättningar, som oftast är kummin och kryddnejlika, ger osten sin unika sur-kryddiga smak.

Kanterkaas (Kanterost)

Kanterkaas är en skyddad sort klöverost som är fortfarande väldigt populär nuförtiden. Osten tillagas genom att ysta mager mjölk och pressa ihop det med kvarken. Man använder speciella fat för processen, som är cylinderformade. Faten är ansvariga för den unika formen som osten har. Friese Nagelkaas är själv inte ett skyddat varumärke, därför kan man också använda en fylligare ost. Letar du efter den originella Friese Nagelkaas som du kanske har smakat på förr, så väljer du Kanterosten.