icon

Durata minima di 7 settimane - carta per formaggi inclusa gratuitamente

icon

Minst 7 veckors hållbarhet - ostpapper ingår gratis

icon

OSTSÄLJARE SEDAN 1970 - FÖR ENSKILDA OCH FÖRETAGSKUNDER

icon

Kylfrakt med leverans- och färskhetsgaranti

icon

GÅVA? Byt adress i check-out

Kaltbach

Kaltbach

I Kaltbach-grottorna mognar denna ost under unika omständigheter. Detta naturligt förekommande stenbrott upptäcktes 1953, vilket visade sig vara den idealiska platsen för Kaltbach-ostar. Dessa blev snart världsberömda. Klimatet i sandstensgrottan är idealiskt för ostens smakutveckling. Med den svala, fuktiga och salta luften mognar den och blir syrlig och krämig. Råmjölksvarianten Kaltbach har förvisso en kryddig och distinkt smak.

Visa som Grid Listvy
Sortera på
Gruyère Kaltbach
(3)
Denna speciella ost kännetecknas av en intensivt rik, kryddig smak.... mer info
Så lågt som 162,99 kr
Kaltbach Emmentaler AOP
(1)
Denna 12 månader gamla schweiziska Kaltbach Emmentaler har en läcke... mer info
Så lågt som 125,23 kr
Kaltbach Gold
Kaltbach Gold Grottoost, som mognar i schweiziska grottor, erbjuder... mer info
Så lågt som 154,18 kr

3 artiklar

per page

Kaltbach

I Europa är vi definitivt stora ostälskare. Lyckligtvis har utbudet av tillgängliga sorters ostar vuxit kraftigt under åren. Även om många utländska ostar bara var en delikatess för lokalbefolkningen, kan de nu beställas med en knapptryckning. Det gäller även de högkvalitativa ostarna från de schweiziska Kaltbach-grottorna, där olika sorters ostar mognar, vilket ger en unik smak. Prova en fruktig och kryddig Gruyère, den populära Kaltbach-krämen eller den starka emmentaleren med sin karakteristiska nötsmak. I grottorna i Kaltbach kristalliseras salt och fuktig luft runt ostarna på grund av konstant kondens. På så sätt konserverar osten naturligt och smakar fantastiskt.

Regelbundna besökare i detta bergiga land känner till schweiziska ostar från den välkända raclette- och ostfondue. I Kaltbach-grottorna mognar denna ost under unika omständigheter. Detta naturligt förekommande stenbrott upptäcktes 1953, vilket visade sig vara den idealiska platsen för Kaltbach-ostar. Dessa blev snart världsberömda. Klimatet i sandstensgrottan är idealiskt för ostens smakutveckling. Med den svala, fuktiga och salta luften mognar den och blir syrlig och krämig. Råmjölksvarianten Kaltbach har förvisso en kryddig och distinkt smak. Kombinationen av dess naturliga bakterier och den salta och fuktiga luften i grottan skapar den där verkliga karaktäristiska Kaltbach-osten.

Återskapa det läckra och krämiga schweiziska köket hemma och förbered din favoritvariant av denna ost i en klassisk osträtt. Kombinera till exempel Kaltbach på klassiskt vis med ångade grönsaker eller bakad potatis: perfekt med ett glas Syrah eller Grenache. Den kryddiga varianten smakar till exempel utsökt till alla möjliga rätter från det europeiska köket och att grilla den rekommenderas definitivt. Kaltbach-ostar är därför ett enkelt sätt att servera en kulinarisk upplevelse av hög kvalitet till dina gäster. Osten är mycket mångsidig och du kommer glatt att överraska dina gäster med den rika bakgrundshistorien om denna ost.