Beemsterost

Beemsterost

Beemsterost

Beemsterost är en riktig, holländsk ost av extra hög kvalitet. Osten tillverkas från utsökt, krämig mjölk från poldern Beemster. Detta gör att osten är av väldigt hög kvalitet.
Poldern Beemster är en mycket vacker plats som dessutom är listad som ett Världsarv av UNESCO. Detta gör verkligen att beemsterost har mer karaktär, och du kommer känna skillnaden!

Beemster Kaas

Sätt fallande sortering
Visa som Grid Listvy

7 artiklar

per page
  1. Rating:
    100%
    Beemster Cheese Package
    Een heerlijk Beemsterkaaspakket! Het heerlijke pakket van Beemsterkaas bestaa...
  2. Rating:
    100%
    Beemsterost - Ung Lagrad
    Beemsterost Ung Lagrad är den mildaste osten i beemsterkollektionen och har e...
    Välj din vikt
  3. Rating:
    80%
    Beemsterost - Lagrad
    Beemsterost Lagrad har en skarpare smak än den Ungt Lagrade versionen. ...
    Välj din vikt
  4. Rating:
    0%
    Beemsterost - Extra Lagrad
    Beemsterost Extra Lagrad åtnjuter en längre lagringsperiod. Osten...
    Välj din vikt
  5. Rating:
    0%
    Beemsterost - Främsta
    Av alla beemsterostar så har Beemsterost Lagrad den längsta lagrin...
    Välj din vikt
  6. Rating:
    100%
    Beemster Classic Aged Cheese
    Beemster Extra Gammal Ost är verkligen njutbar. Osten åldras i Bee...
    Välj din vikt
  7. Rating:
    0%
    Beemster Extra Aged - XO - 26 months
    Beemster Extra Aged is revered by cheese connoisseurs for its complex and dee...
    Välj din vikt
Sätt fallande sortering
Visa som Grid Listvy

7 artiklar

per page

Beemsterost

Beemsterost är en härligt krämig ost som kommer från Nederländerna. Osten lagas enligt ett traditionellt recept där 100% Nederländsk mjölk från betesmarken är hemligheten. Korna betas minst ett halvt år på den fertila Beemsterpolder, något som tydligt märks på mjölken som korna ger. Hemligheten av Beemster är syrans sammanställning. Syran ger den unika, milda, delikata smaken till Beemsterosten. Osten lagras på träplankor som traditionella recept föreskriver. Dessa träplankor drar fukten ur osten. Ju längre osten lagras, ju saltare osten kommer att bli. En ung Beemsterost kan säljas efter bara några få veckor, en långlagrad Beemsterost får ligga på plankorna i över ett år.

Lagas enligt traditionellt recept

Bönder i Beemsterpoldern väljer att göra sina ostar enligt traditionellt recept. Omrörningen av kvarken görs till exempel för hand, för att ostmästarna ska ha full kontroll när det handlar om ostens smak. Temperaturen och luftfuktigheten kontrolleras regelbundet, så att du senare kan njuta av en unik Beemstersmak. Resultatet är en mild, böjlig ost med en vacker rund form. Väljer du ett hjul av en av de unga traditionella ostarna, eller tar du hellre en bit av de lång lagrade kryddiga Beemsterostar?