Alta Badia

Alta Badia
Upptäck Alta Badia, en utsökt halvhård ost med en mjuk, delikat textur och en mild, lätt kryddig smak. Perfekt för alla tillfällen, från frukost till dessert.
Beskrivning / Alta Badia
Alta Badia är en smakrik, fast italiensk bergost gjord av pastöriserad komjölk från ett litet antal utvalda mejerier i Alperna. Efter en lagringstid på cirka 180 dagar utvecklar osten en ljusbrun skorpa och en fast struktur. Denna italienska bergost har en komplex smak med salta, nötiga aromer och ett rustikt utseende.
Namnet "Alta Badia" kommer från en liten by i Dolomiterna, där det lokala språket är ladinska. Osten har en fast, torr skorpa och ett strågult inre utan hål. Konsistensen på gommen är kort och fast, men ändå len och smältande. Smaken är intensiv och komplex, med toner av mjölk, rostade nötter och potatis.
Denna ost har en av de längsta lagringsprocesserna bland Mila-ostvarianterna och är idealisk för olika kulinariska tillämpningar. Tack vare sina utmärkta smältegenskaper är Alta Badia ett bra alternativ till racletteost.
Ingredienser:
Fett 50+, Pastöriserad komjölk, salt, startkultur, animaliskt löpe, konserveringsmedel E1105 (Lysozym från ägg)
Kvalitet:
Alta Badia skärs färsk och vakuumförpackas. Tack vare sin fasta struktur är denna italienska ost mycket lämplig för postförsändelser.
Mer information
Dimension hel ost | +/- 29 cm Ø x 8 cm H |
---|---|
Märke | Mila Südtirol |
Smakstyrka | Pithy |
Landets ursprung | Italien
![]() |
Näringsvärdesinformation | per 100 gram |
fett (gr) | 32 |
Mättat fett (gr) | 23 |
Kalcium (mg) | 18 |
Kalorier (kcal) | 392 |
Kilojoules (KJ) | 1626 |
kolhydrater (gr) | 27 |
Protein (gr) | 26 |
Typ av mjölk | Ko
![]() |
Glutenfri | Nej |
Typ av löpe | Löpe |
Sockerfri | Nej |
Kan innehålla spår av jordnötter | Ja |
Ätbar ostkant | Nej |
Laktosfri | Yes
![]() |
Pastöriserad Ja/Nej | Pastöriserad |
Begränsad hållbarhet | Nej |