Vinost
Det finns många olika sorters vinost på marknaden. För att göra vinost behöver du en krämig och mjuk ost. Många ostmakare väljer därför getmjölk, men den mjuka komjölken från de schweiziska alperna är också mycket populär. Vill du veta hur en vinost smakar? Prova dem alla! Vi packar dem i en vakuumpåse så att du inte behöver oroa dig för hållbarheten och kan njuta av osten hur länge du vill.
Vinost
Rikta ost- och vinälskare kombinerar regelbundet en bit ost med ett gott glas vin. Ostens krämiga smak kompletterar den fruktiga smaken hos de flesta röda viner mycket väl. Älskar du också ett glas vin? Då är denna speciella vinost precis grejen för dig. Du behöver inte längre lägga till ett glas vin med denna ost eftersom den redan har tillsatts under mognadsprocessen. Denna unika typ av ost ser verkligen bra ut på en smakrik ostbricka och passar bra till en söt sommarsallad.
Vinost lagras i cirka 4 månader. De senaste två veckorna har osten legat i rött vin. Det betyder att osten sänks ned i ett kärl med rött vin, där osten ligger i cirka två veckor. På så sätt kan smaken av rödvinet tränga djupt in i osten. Ostens konsistens förblir krämig och mjuk, men smaken är uttalad och fruktig. På grund av denna autentiska mognadsprocess är vinost mycket populär bland alla typer av ostälskare. Ska du göra en ostbricka snart? Glöm inte att lägga till vinosten. Denna ost är inte bara utsökt i kombination med vin, utan även med andra tuggor som Serranoskinka och oliver.