fransk ost
Läcker fransk ost finns i olika smakfulla varianter, från mild till pikant.
Lätt
Reblochon de Savoie och Saint Nectaire är läckra ostar från Frankrike med mild smak. Reblochon de Savoie har sitt ursprung i Thônesdalen i Haute-Savoie, Frankrike. Denna ost tillverkades först på 1200-talet, för vilken bönderna använde en andra mjölkning, som var mycket rik på grädde. Reblochon de Savoie är därför en krämig, mild inredning med några små hål. Osten har en utsökt krämig och nötaktig smak. Saint Nectaire är en halvmjuk ost från regionen Auvergne, Frankrike. Endast mjölk från Salers kor används för framställningen av denna ost. Osten lagras i 6 till 8 veckor på rågvassmattorna i vulkangrottor. Osten avslöjar aromer av nötter, hö, svamp och vilda blommor.
Kryddad
Comtéost och Beaufort AOP är läckra ostar från Frankrike med kryddig smak. Comtéost kallas också för "kungen av fjällostar". Osten lagras högt på ett berg i en liten fransk by. Denna ost är släkt med schweiziska Gruyère och kallas även "Gruyère de Comté". Osten har en speciell arom tack vare de speciella örterna och gräsen på fälten i den franska Jura. Beaufort AOP är en fransk ost som har fått bära AOC-kvalitetsmärket sedan 1968. Osten tillverkas inom 24 timmar efter mjölkning och lagras sedan i 6 till 18 månader. Det är en vacker halvhård ost med en kryddig smak.
Pikant
Comté cheese 18 months är en läcker ost från Frankrike med en kryddig smak. Denna speciella ost kommer från den franska Comté-regionen. Osten lagras i inte mindre än 18 månader, vilket ger den en fast struktur och ett halvhårt gyllengult svål. Osten har en utsökt fruktig, smakrik, nötaktig smak.