icon

Durata minima di 7 settimane - carta per formaggi inclusa gratuitamente

icon

Minst 7 veckors hållbarhet - ostpapper ingår gratis

icon

OSTSÄLJARE SEDAN 1970 - FÖR ENSKILDA OCH FÖRETAGSKUNDER

icon

Kylfrakt med leverans- och färskhetsgaranti

icon

GÅVA? Byt adress i check-out

Spansk ost

Spansk ost

Vad många inte vet är att det finns ett brett utbud av ostar i Spanien. Alla sorters ostar tillverkas i Spanien, från hård till mjuk och från mild till kryddig. Tänk på ungost, lagrad ost, extramognad ost, ädelostar, vitost, rökost och även ost i olivolja. Spansk ost tillverkas av olika typer av mjölk. Ko-, får- och getmjölk, men ofta även en blandning av dessa typer.

Visa som Grid Listvy
Sortera på
Halvhärdad Manchego SUB | 3 månader
Denna unga mognade Manchego-ost som är mognad i cirka 3 månader är ... mer info
Så lågt som 101,93 kr
Cured Manchego SUB | 6 månader
(1)
Manchengo SUB "Casa" är en spansk ost som är sex månader gammal. De... mer info
Så lågt som 111,04 kr
Åldrad Manchego SUB | 9 månader
Denna lagrade Manchego är en utsökt ost som verkligen är värd att t... mer info
Så lågt som 122,43 kr
Manchego Reserve 12 - Får, tryffel och honung
En mycket speciell ost som överraskar för sin behagliga och söta to... mer info

Ej i lager

Queso tre leches al vino
Queso Tres Leches al Vino är en läcker spansk ost med ursprung i de... mer info
Så lågt som 130,40 kr

5 artiklar

per page

Rikt utbud av ostar

Spansk ost är inte lika känd som fransk eller holländsk ost, men den har definitivt samma kvalitet. Spanjorerna har varit specialiserade i åratal på att göra de godaste ostarna. Visste du att Spanien producerar mer än 100 olika spanska ostar? Det här är några mycket välkända namn, som den berömda Manchego-osten.

Om Manchego

Manchego är den mest kända spanska fårosten. Det är den viktigaste spanska osten idag, både i Spanien och utomlands. Manchego är en utsökt hårdost. Denna ost har tillverkats i Spanien under lång tid och har lagrats i 3 månader. Denna ost är uppkallad efter La Mancha, där den ursprungligen kom ifrån. Osten görs på pastöriserad fårmjölk, varefter osten pressas till rejäla runda ostformar. Manchego görs fortfarande efter ett autentiskt recept. Det betyder att osten endast får göras med mjölk från Manchega-fåret.

Den temperamentsfulla smaken av Manchego

När du smakar på denna ost står det snart klart att detta är en riktig spansk ost. Manchego kännetecknas av en temperamentsfull smak. Osten har en fettprocent på 50% och en fin fyllig aromatisk smak. Den fylliga aromen blir bäst när du njuter av osten ren. Även efter mognad förblir Manchego relativt söt med en lätt nötaktig smak.