icon

Durata minima di 7 settimane - carta per formaggi inclusa gratuitamente

icon

Minst 7 veckors hållbarhet - ostpapper ingår gratis

icon

OSTSÄLJARE SEDAN 1970 - FÖR ENSKILDA OCH FÖRETAGSKUNDER

icon

Kylfrakt med leverans- och färskhetsgaranti

icon

GÅVA? Byt adress i check-out

Parmesan - Parmigiano Reggiano

Parmigiano Reggiano D.O.P.Parmesanost är en italiensk ost och kallas även Parmigiano Reggiano. Denna läckra ost har sitt ursprung i Parma: en provins i norra Italien. Parmesanost är en av få ostar som har en skyddad titel. Detta innebär att de som produceras i de italienska provinserna Modena, Parma och Reggo Emillia kan bära namnet "Parmigiano Reggiano".

Visa som Grid Listvy
Sortera på
Parmigiano Reggiano | Premiumkvalitet
(4)
För dem som älskar rik, intensiv ostsmak, är Parmigiano Reggiano en... mer info
Så lågt som 70,05 kr
Parmigiano Reggiano 18 månader | Premiumkvalitet | 200 gram
För dem som älskar rik, intensiv ostsmak, är Parmigiano Reggiano en... mer info
70,05 kr
Parmigiano Reggiano 24 månader | Premiumkvalitet | 875 gram
För dem som älskar rik, intensiv ostsmak, är Parmigiano Reggiano en... mer info
Vanligt pris 318,36 kr Special Price 293,35 kr
Parmigiano Reggiano 22 månader | Premiumkvalitet | 1,75 kg - KIL 1/16
För dem som älskar rik, intensiv ostsmak, är Parmigiano Reggiano en... mer info
Vanligt pris 650,12 kr Special Price 586,32 kr
Parmigiano Reggiano 22 månader | Premiumkvalitet | 4,5 kg - KILE 1/8 -20%
För dem som älskar rik, intensiv ostsmak, är Parmigiano Reggiano en... mer info
Vanligt pris 1 626,27 kr Special Price 1 275,37 kr
Parmigiano Reggiano 24 månader | Premiumkvalitet | 19 kg - Halv ost - Skål -18%
För dem som älskar rik, intensiv ostsmak, är Parmigiano Reggiano en... mer info
Vanligt pris 5 664,82 kr Special Price 4 644,52 kr
Parmigiano Reggiano 24 månader | Premiumkvalitet | En Halv ost 19 kilo -18%
(1)
För dem som älskar rik, intensiv ostsmak, är Parmigiano Reggiano en... mer info
Vanligt pris 5 664,82 kr Special Price 4 644,52 kr

7 artiklar

per page

Parmesanost

Parmesanost är en italiensk ost och kallas även Parmigiano Reggiano. Denna läckra ost har sitt ursprung i Parma: en provins i norra Italien. Parmesanost är en av få ostar som har en skyddad titel. Detta innebär att de som produceras i de italienska provinserna Modena, Parma och Reggo Emillia kan bära namnet "Parmigiano Reggiano". Du kan känna igen dessa riktiga parmesanostar på sigillen på sidan av osten. Det finns mer än 500 osttillverkare i norra Italien, som vanligtvis producerar mer än 2 miljoner ostar per år. Det är bra, eftersom parmesanost är mycket populär runt om i världen.

Parmesan tillverkas uteslutande av mjölk från kor från Parma-regionen. Under tillverkningsprocessen värms osten och doppas sedan i ett saltlakebad i 20 dagar. Ett saltlakebad är ett badkar fyllt med ljummet vatten och salt. Efter saltlakebadet måste osten mogna i minst 12 månader. Denna mognadsprocess kan förlängas till maximalt 32 månader. Under mognadsprocessen borstas och vänds ostarna hela tiden. Dessa åtgärder säkerställer att osten kan stelna ordentligt. Innan osthjulen lämnar ostfabriken testas de utförligt på smak och struktur. Genom att göra det kan de italienska ostmakarna kontrollera kvaliteten.

Parmesanost är känd för sin smak. Den långa mognadsprocessen har gett osten en kryddig smak. Förutom att kunna smaka på den här smaken kan du också lukta på den. På grund av sin smak används parmesanost ofta som ett komplement till andra rätter. Parmesanost används till exempel av italienarna för att garnera pasta, pizza och kycklingrätter. Vill du testa ett hälsosammare recept? Smaken av osten är ett bra komplement till sallader med olivoljadressing.