belgisk ost
Ser du Belgien som landet för läckra pommes frites, våfflor, choklad och specialöl? Även om detta är helt korrekt, är det verkligen något som saknas i den här bilden... Ost! Få människor känner till den belgiska ostkulturen, men visste du att några av de godaste ostarna görs där?
Kosterost St Bernard
Abbey cheese St. Bernard är en äkta belgisk ost. Det är en halvhård ost med brunt belagt svål. Osten kännetecknas av en krämig och mjuk struktur. Dessutom har osten en rik historia. Dess produktion startade för över ett sekel sedan i Watou, Belgien. Idag ligger tillverkningen av klosterosten St. Bernard i händerna på Belgomilk i Moorslede.
Bruges Blomme
Bruges Blomme är en sann delikatess från Västflandern i Belgien. Det är en mjuk ost med en ätbar vitmögelskorpa och kännetecknas av en raffinerad, krämig smak. Osten lagras i specialnät i fuktig ostkällare i 4 veckor. Den vita mögelskorpan ger också en lätt kryddig smak till osten.
Chimay Grand Cru
Chimay Grand Cru är en autentisk trappistost från Chimay i Belgien. Denna specialost tillverkas uteslutande med regional mjölk, som skördas från 250 lokala bönder. Chimay Grand Cru är en halvhård ost med en unik smak. Osten har denna smak att tacka för att svålen tvättas med trappistölet Chimay. Osten har en ganska stark arom, en nötig smak med en hint av humle och malt och en aning beska. Trots den starka aromen är själva osten något mild med en krämig, krämig smak.
Passendale
Passendale kommer från kommunen med samma namn Zonnebeke, Belgien. Denna ost har lyckats erövra sin plats på den holländska ostmarknaden. Passendale är en riktig klassiker för alla ostälskare. Det är en utsökt halvhård, autentisk ost i form av ett bondbröd.