Appenzeller
Appenzeller är en speciell ost som tillverkas uteslutande i nordöstra Schweiz. Bearbetningen av denna ost börjar med korna. Dessa betar främst i området kring berget Santïs. Detta område är rikt på näringsrikt gräs som är fullt av örter. Eftersom korna äter detta gräs har deras obehandlade mjölk en unik smak. Appenzellerosten är framställd med denna naturliga och smakrika mjölk.
Appenzeller
Appenzellerosten är en av de äldsta ostarna i Schweiz. Osten tillverkades redan på medeltiden, även om osten inte fick namnet Appenzeller förrän långt senare. Tillverkningen av Appenzeller-ost är mycket exakt och ses som ett hantverk i Schweiz. Idag har osten till och med en skyddad titel. Det innebär att Appenzeller-ost endast får tillverkas i Schweiz. Mognadsprocessen för osten tar minst tre månader. Under denna process behandlas osten flera gånger med den så kallade Krautersülz. Detta är en speciell kryddblandning som blandas med osten. Receptet på denna kryddblandning hålls hemligt av ostmakarna.
Appenzellerosten är känd för sin distinkta kryddiga smak. Denna smak beror till stor del på kryddblandningen som tillsätts under mognadsprocessen. På grund av sin unika smak är Appenzeller ost mycket mångsidig. Till exempel smakar osten fantastiskt i kombination med sötare smaker som jordgubbssylt och Serranoskinka. Osten används därför ofta som fyllning till smörgåsar och wraps. Eftersom osten smälter bra kan den även användas som smörgåsost eller som fondue. Ska du göra en läcker ostbricka snart? Då ska Appenzellerosten inte glömmas. Ett ostblock med en kryddig smak är en läcker motsats till alla dessa krämiga och mjuka ostar.