Tilsiter
Tilsiterosten har en vacker gul färg och en krämig konsistens. Genom att använda alpmjölken förblir osten fin och krämig och skapar en mjuk eftersmak. Den här läckra eftersmaken gör att du vill smaka en annan bit av osten direkt.
Tilsiter
Smaken av Tilsiter-ost tar dig till de vackra schweiziska alperna. Tillverkningsprocessen av denna ost börjar med korna. På försommaren förs korna till Alpernas toppar. Här betar de hela sommaren medan de njuter av det smakrika gräset. Att äta detta färska gräs producerar en läcker rå komjölk, som kan användas för att göra Tilsiter-ost.
Tilsiterost är gjord efter ett recept skapat av Otto Wartmann. Denna ostmakare utvecklade sitt eget recept med helt nya kvalitetsstandarder. Till exempel mognas Tilsiter-osten under övervakning. Otto Wartmann tyckte det var viktigt att osten behandlas med kärlek under tillverkningsprocessen vilket speglar smaken. Osten har en underbart mjuk struktur och är fylld med smak! Tilsiterost har funnits sedan 1893 och ändå har Otto Wartmanns recept bevarats perfekt. Än idag tillverkas Tilsiterosten på traditionellt sätt!
Tilsiterost har en vacker gul färg och en krämig konsistens. Genom att använda alpmjölken förblir osten fin och krämig och skapar en mjuk eftersmak. Den här läckra eftersmaken gör att du vill smaka en annan bit av osten direkt. Tilsiterost smakar gott i kombination med andra smaker: till exempel på en blandad ostbräda. På grund av den krämiga konsistensen och krämiga smaken kan osten även avnjutas med ett gott glas rött vin. Osten används dock allt oftare som smörgåsfyllning eller bara äts på språng. Tilsiter är en mångsidig ost, så var inte rädd för att experimentera med den. Har du blivit nyfiken på Tilsiterosten? Vi levererar osten vakuumförpackad till ditt hem för bästa bevarande av ostens smak.