Gårdsost
Gårdsost, även känd som holländsk Gårdsost, är traditionell ost som tillverkas på farmen. I Nederländerna så finns det fortfarande runt 3000 farmarfamiljer som tillverkar Gårdsost på mjölk från deras egna kor. Mjölken som användas är dagsfärsk och kommer direkt från kon. Osten kallas ibland därför för råmjölksost. Traditionellt sett så är det vanligtvis farmarens fru som gör osten, och ofta enligt hennes egna recept och metod. Och betet, gräset och jorden varierar även de från farm till farm. Allt detta ger farmarosten sin starka, unika smak. Bli överaskad över denna utsökta ost.
- Lagrad Gouda Farmarost49,64 kr Se fraktkostnaderHalvlagrad farmarost har legat på ett lager i runt sex månader. D...Weight:Välj din vikt
- Farmarost Extra Lagrad62,18 kr Se fraktkostnaderFör att skapa en farmarost så måste ostmakaren lagra en ost ...Weight:Välj din vikt
- Tynjetaler67,41 kr Se fraktkostnaderThis fresh cheese is made from milk from cows grazing every day on Frisian gr...Weight:Välj din vikt
- 67,41 kr Se fraktkostnaderDenna farmarost måste ligga i ett lager i tio till tolv månader: ...Weight:Välj din vikt
- Smoked Gouda Cheese - Exclusive67,93 kr Se fraktkostnaderConventionally smoked cheese from the farm prepared according to traditional ...Weight:Välj din vikt
- 391,91 kr Se fraktkostnaderFarmarostar-Paketet Ett härligt farmarostpaket med holländska farm...
- 67,41 kr Se fraktkostnaderVäldigt stor, handgjord råmjölksost direkt från farmen.Weight:Välj din vikt
- 67,41 kr Se fraktkostnaderEnbart efter en lång lagringsperiod kan du kalla en ost för en smu...Weight:Välj din vikt
- 56,96 kr Se fraktkostnaderEn 30+ farmarost med rik smak av kummin. Denna farmarost med låg fettha...Weight:Välj din vikt
- 62,18 kr Se fraktkostnaderVår 20+ farmarost med låg fetthalt har en unik smak. Trots att de...Weight:Välj din vikt
- Farmer’s Grass Cheese | Premium Quality52,15 kr Se fraktkostnaderFarmer’s Grass Cheese is a traditionally made farmer's cheese that comes di...Weight:Välj din vikt
Gårdsost
Riktig gårdsost kan inte simuleras i en fabrik. Beredningsförfarande gör varje gårdsost unikt. Processen börjar direkt efter mjölkningen. Rå mjölk blir utspädd med löpe direkt utan att det värms upp först. På detta sätt behålls den karakteristika mjölksmaken och det känner du tydligt av när du förtär osten. Var korna lever har givetvis stor influens på ost smaken. Chansen är stor att ostsmaken varierar beroende på årstid, exempelvis lär vårens ostar ge den där lilla extra smaken då korna är på betesmark vid denna tidpunkt. Naturligtvis gör det också att mängden fett per gram varierar. Ren natur!
En ost med karaktär
Gårdsost görs av mjölken som kommer från en och samma gård och är traditionellt handgjord av bönderna som jobbar där. Stor skillnad från osten som framställs i en fabrik där alla mjölk från olika gårdar används istället. Fördelen med denna produktionsprocess är att smaken är lätt att kopiera. Det lönar sig om osten måste säljas i stora mängden. Men det betyder också att personligheten i osten försvinner. Varje gårdsost har dock en egen, karaktäristisk smak. Varje gårdsost innebär ett överflöd av njutning!