icon

Durata minima di 7 settimane - carta per formaggi inclusa gratuitamente

icon

Minst 7 veckors hållbarhet - ostpapper ingår gratis

icon

OSTSÄLJARE SEDAN 1970 - FÖR ENSKILDA OCH FÖRETAGSKUNDER

icon

Kylfrakt med leverans- och färskhetsgaranti

icon

GÅVA? Byt adress i check-out

Gårdsost

Gårdsost

Gårdsost, även känd som holländsk Gårdsost, är traditionell ost som tillverkas på farmen. I Nederländerna så finns det fortfarande runt 3000 farmarfamiljer som tillverkar Gårdsost på mjölk från deras egna kor. Mjölken som användas är dagsfärsk och kommer direkt från kon. Osten kallas ibland därför för råmjölksost. Traditionellt sett så är det vanligtvis farmarens fru som gör osten, och ofta enligt hennes egna recept och metod. Och betet, gräset och jorden varierar även de från farm till farm. Allt detta ger farmarosten sin starka, unika smak. Bli överaskad över denna utsökta ost.

Visa som Grid Listvy
Sortera på
Lagrad Gouda Farmarost
(3)
Halvlagrad farmarost har legat på ett lager i runt sex m&arin... mer info
76,37 kr
Så lågt som 70,49 kr
Farmarost Extra Lagrad
(3)
För att skapa en farmarost så måste ostmakaren lag... mer info
79,30 kr
Så lågt som 72,94 kr
Farmarost - Fullt Lagrad
(2)
Denna farmarost måste ligga i ett lager i tio till tolv m&ari... mer info
82,48 kr
Så lågt som 76,61 kr
Farmer Berend | Farmhouse Cheese
A great rich and tastfull Dutch farmhouse cheese. Farmhouse Berend ... mer info
72,70 kr
Så lågt som 66,81 kr
30+ Farmarost Låg Fetthalt med Kummin
(1)
En 30+ farmarost med rik smak av kummin. Denna farmarost med l&arin... mer info
Så lågt som 88,87 kr
Farmhouse cheese Package
Farmarostar-Paketet Ett härligt farmarostpaket med hollä... mer info
692,60 kr
Smulig FarmarOst - Gouda | Premiumkvalitetost | Premiumkvalitet
(2)
Enbart efter en lång lagringsperiod kan du kalla en ost f&oum... mer info
Så lågt som 91,32 kr
Farmarost JUMBO
Väldigt stor, handgjord råmjölksost direkt frå... mer info
Så lågt som 152,62 kr

8 artiklar

per page

Gårdsost

Riktig gårdsost kan inte simuleras i en fabrik. Beredningsförfarande gör varje gårdsost unikt. Processen börjar direkt efter mjölkningen. Rå mjölk blir utspädd med löpe direkt utan att det värms upp först. På detta sätt behålls den karakteristika mjölksmaken och det känner du tydligt av när du förtär osten. Var korna lever har givetvis stor influens på ost smaken. Chansen är stor att ostsmaken varierar beroende på årstid, exempelvis lär vårens ostar ge den där lilla extra smaken då korna är på betesmark vid denna tidpunkt. Naturligtvis gör det också att mängden fett per gram varierar. Ren natur!

En ost med karaktär

Gårdsost görs av mjölken som kommer från en och samma gård och är traditionellt handgjord av bönderna som jobbar där. Stor skillnad från osten som framställs i en fabrik där alla mjölk från olika gårdar används istället. Fördelen med denna produktionsprocess är att smaken är lätt att kopiera. Det lönar sig om osten måste säljas i stora mängden. Men det betyder också att personligheten i osten försvinner. Varje gårdsost har dock en egen, karaktäristisk smak. Varje gårdsost innebär ett överflöd av njutning!