Parmigiano Reggiano 24 månader | Premiumkvalitet
Köp ost på nätet för privat och företagskunder.
Fräsch från kniven & Vakuum förseglad - Extra lång hållbarhetstid!
Mer än 350 typer av ost - Ostsåsäljare sedan 1970
KALLT TRANSPORT med Leverans- & Friskhetsgaranti
GÅVA? Byt adress i check-out
CHECK hur vi packar och SHIP
Parmigiano Reggiano 24 månader
För dem som älskar rik, intensiv ostsmak, är Parmigiano Reggiano en riktig läckerbit. Tack vare den långa mognadsprocessen på mindre än 24 månader är smaken väldigt koncentrerad och rik på proteiner och mineraler. Denna hårda ost från kolmjölk är en del av en lång norditaliensk tradition.
Ingredienser:
Fett 50+, pastöriserad komjölk, löpe, salt, vitamin A, B och D, nässla
Kvalitet:
Din ost är färskskuren och vakuumförpackad!
Parmigiano Reggiano-ostens hårda struktur gör den väl lämpad att skickas med post.
Exklusivt från Parma-regionen
I motsats till det av Grana Padano, med vilket denna ost ofta jämförs, är ursprunget för denna ost exklusiv. Parmigiano Reggiano tillverkas endast i små, traditionella ostfabriker i regionen runt Parma. Ursprungen kontrolleras noggrant av den italienska Consorzio del Formaggio Parmigiano Reggiano, som ger osten kvalitetscertifikat. Det är därför exakt spårbart var varje ost produceras.
Lång mognadsprocess
Parmigiano Reggiano är en av de äldsta ostarna. Under mognaden stansas ostarna ständigt och vrids. Den långa mognadsperioden och den komplicerade, traditionella tillverkningsprocessen säkerställer att denna ost också är ganska dyr jämfört med andra ostar. I Italien används osthjulen till och med av en bank som säkerhet för lån.
En mångsidig ost
Parmigiano Reggiano är mycket populär, inte bara på grund av den rika smaken utan också för att den kan ätas i ett stort antal rätter, från Carpaccio till Pesto alla Genovese och Melanzane alla Parmigiana. Allt du behöver är en rivare, för att sprida osten i fina korn eller i fina stora marker över disken. Det är en perfekt kryddning som också kan användas som en bra ersättare för salt.
Märke | Parmigiano Reggiano D.O.P. |
---|---|
Smakstyrka | Mycket pikant |
Landets ursprung |
Italien ![]() |
Näringsvärdesinformation | per 100 gram |
fett (gr) | 28,5 |
Mättat fett (gr) | 18 |
Kalcium (mg) | 1000 |
Kalorier (kcal) | 422 |
Kilojoules (KJ) | 1768 |
kolhydrater (gr) | 2 |
Protein (gr) | 40 |
Natrium (mg) | 1000 |
Typ av mjölk |
Ko ![]() |
Glutenfri | Ja |
Typ av löpe | Löpmage |
Sockerfri | Ja |
Kan innehålla spår av jordnötter | Ja |
Ätbar ostkant | Nej |
Laktosfri |
Yes ![]() |
Pastöriserad | Yes |
Begränsad hållbarhet | Nej |
Gjord av Betesmjölk | Betesmjölk kommer från bondgårdar där korna går på bete från vår till höst åtminstone 120 dagar om året, minimalt 6 timmar om dagen.![]() |