Engelsk ost
I Nederländerna är de läckra cheddarostarna från England särskilt kända. Men så många andra typer av ostar görs i England, från mild till pikant.
Lätt
Red Cheddar är en läcker ost från England med mild smak. Red Cheddar är också känd som Red Leicester. Osten har sitt ursprung i Leicestershire. För framställningen av osten används pastöriserad komjölk. Osten kännetecknas av ett rödaktigt orange skal med en pulverformig mögel på. Denna färg beror på tillsatsen av annatto under produktionen. Osten lagras i genomsnitt 6 till 12 månader. De unga ostarna är ganska milda och har en mjuk smak och struktur.
Kryddad
Aged Leicestershire Red och Cheddar Farmhouse Black är läckra ostar från England med en kryddig smak. Aged Leicestershire Red kommer från Leicestershire. Osten tillagas helt enligt ett traditionellt recept och är en absolut favorit bland ostälskare. Osten har redan belönats tre gånger med guld vid International Cheese Awards. Det är en unik ost med en lätt söt, karamelliserad och fyllig smak. Cheddar Farmhouse Black har producerats i Cheddar och andra delar av sydvästra England i århundraden. Denna ost görs fortfarande för hand. Den halvhårda osten har en fyllig, rik smak och ett unikt utseende.
Pikant
Blue Stilton och Top Hat Cheddar är läckra ostar från England med en pikant smak. Blue Stilton är en av de godaste ostarna från England. Det är en vacker vit, något smulig ost, som är helt ådrad av en blåmögel. Den mjuka skorpan är också ätbar. Under mogningen sticks osten med långa stålstift, så att blåmögeln kan tränga in fint i osten. Blue Stilton har en unik, typisk smak. Top Hat Cheddar är en cheddar i traditionell engelsk stil. En ost med en lätt grynig struktur och en mjuk, rik smak.