Boer en Trots
Är du nyfiken på Bonde- och Stoltostarna? Då har du ett omfattande och samtidigt unikt utbud av läckra ostar att välja mellan. Alla ostar tvättas flera gånger med karamell eller honung efter beredning. Som ett resultat av denna behandling har skorpan en vacker färg och en karakteristisk, något söt smak. Detta gör Farmer and Proud-ostarna unika. De två absoluta specialiteterna är Farmer and Proud Maple Syrup Whisky och Farmer and Proud X.O. Maple Syrup Whiskey är en speciell smulost vars ostmassa har tvättats med Maply Syrup Whisky under beredningen. X.O. kallas också 'upptäckten av bonde och stolt', eftersom den skapades av en slump. En speciell smulost som har mognat i minst 80 veckor.
Farmer's Pride
I vårt sökande efter innovation och expansion av vårt sortiment upptäckte vi en gård i Overijssel där bonden Hendrik Kaamps drev en höns-, ko- och grisfarm i det avlägsna förflutna. Nu görs läcker ost framgångsrikt. Det är ett småskaligt företag och det mesta av arbetet görs manuellt. De använder råmjölksost som är bearbetad superfärsk. Det som är slående med Boer'n Trots ost är att kola och honung används under processen. Detta gör den till en kontroversiell ost som vi vill presentera för dig och uppmuntrar dig varmt att prova den.
Boer'n Trots - med honung, vitlök och tryffel
Tillsättningen av honung, vitlök och tryffel gör denna ost till en ode till Italien. Den har en slät struktur med en utsökt söt eftersmak.
Boer'n Trots - med honung
Denna ost tvättas med honung och mognar i 20 veckor. Det är en robust ost som gör rättvisa åt ett tidigt frukostbord. Ost och honung, en bra början.
Boer'n Trots - gjord på getmjölk
Houng tillsätts i ostmassan, vilket gör smaken något söt.
Det är en ost som barn tycker om. Ge dem en extra poäng.
Boer'n Trots - getmjölk och tryffel
Det är den riktiga svarta tryffeln från Italien som används i denna ost. Med hantverksskicklighet lägger vi in precis tillräckligt.
Boer'n Trots - komjölk
Klöver sås i gräsmarken. Detta är inte bara bra för miljön, utan också för smaken av mjölken och sedan av osten. Smaka av den här kryddiga osten på en rostad, varm smörgås, det kommer att bli en överraskning.
Boer'n Trots - söt
En speciell förrätt, som skiljer vasslen från mjölken, ger denna ost en speciell smak, lite söt men också kryddig.
Boer'n Trots - skogssvamp
Denna ost består av ett överflöd av bitar av svamp, söt kastanj, porcini-svamp, boletus och gräslök. Du måste upptäcka den smaken.
Boer'n Trots - pumpafrö
Denna ost är en annan örtspecialitet. Pumpakärnan innehåller många mineraler och är därför bra för människor. Smaken är nötig, strukturen är perfekt.
Boer'n Trots - getmjölk, honung och timjan
Timjan och blåklint tillsätts till denna ost, som inte bara skapar en glad skorpa, utan framför allt en läcker kryddig, lätt söt smak.
< br>Boer'n Trots - getmjölk bockhornsklöver
Getost med en nötig och lätt söt smak eftersom osten tvättas med kola under mognadsprocessen.
Boer'n Trots - med sambal
En speciell kombination är att använda sambal i ost. Det är en ost som har en kryddig touch och smakar utmärkt i "rätt tid på dagen".
Boer'n Trots - grön pesto
Pesto görs bland annat med ost. Omvänt är denna ost gjord med pesto. En touch av vitlök och basilika har använts i peston, och manteln fick också en karamellbehandling.
Boer'n Trots - peppartrio
Tre sorters peppar bestämmer smaken på denna ost. Det är en kryddig ost.
Boer'n Trots - fårost och honung
På gården är vi stolta över all vår ost, speciellt gjord med recept vi själva uppfunnit, vilket skapar alla sorters smaker i vår ost. För var och en sin egen. Den största stoltheten för tillfället är denna fårost, som tack vare tillsatsen av honung ger den en milt krämig smak som förtjänar titeln som bästsäljare.
Traditionell arbetsmetod
På Landgoed Kaamps tillverkas Boer'n Trots-ostarna enligt traditionella metoder. Bonden Herbert strävar alltid efter en så hållbar produktion som möjligt av sina älskade ostar. Fokus här ligger på att ta hand om sina kor. Bonden Herbert tror att om du är bra för kon så är hon också bra för dig. För att få den bästa mjölken erbjuder han därför sina kor det bästa fodret. Till exempel sår han extra klöver på ängarna där korna betar dagligen. Det gör att det behövs färre gödningsmedel, vilket är bra för både miljön och korna. Dessutom, tack vare klövern, tillsätts mjukare fetter till mjölken. Det är detta som gör Boer'n Trots-ostarna så underbart krämiga.