Tomme de Savoie
Tomme de Savoie
I Savoie tillverkas en ost som bär namnet Tomme de Savoie. Detta är en halvhård ost, till vilken komjölk används i tillverkningen. Inuti är osten mycket ljus i färgen och på utsidan kännetecknas denna ost av en fast grå skorpa.
Beskrivning / Tomme de Savoie
I Savoie tillverkas en ost som bär namnet Tomme de Savoie. Detta är en halvhård ost, till vilken komjölk används i tillverkningen. Inuti är osten mycket ljus i färgen och på utsidan kännetecknas denna ost av en fast grå skorpa. Osten kan kännas igen på en befintlig lukt, som till och med har en touch av ammoniak som kan kännas igen. Detta påverkar dock inte den vackra fylliga smaken av denna ost. Det speciella med denna ost är att grädden till stor del separeras från mjölken och lämnar kvar skummjölk som utgör basen i denna ost.
Låg fettprocent
Tomme de Savoie är därför en ost med låg fetthalt, med fettprocent som varierar mellan 20 % och 45 %. Det är en subtil ost, med en raffinerad smak, som orsakas av kornas diet som består av somrarnas gräs och hö på vintern.
Ingredienser:
Fat 30+, unpastöriserad komjölk, löpe, salt, sur, natrium
Kvalitet:
Din ost är nyskuren och vakuumförpackad!
Den hårda strukturen hos Tomme de Savoie gör den perfekt att skicka med posten. Det här är en orginal Tomme de Savoie-ost.
Mer information
Dimension hel ost | 20 x 5 cm |
---|---|
Märke | Tomme de Savoie |
Smakstyrka | Pithy |
Landets ursprung | frankrike |
Näringsvärdesinformation | per 100 gram |
fett (gr) | 28.8 |
Mättat fett (gr) | 18 |
Kalcium (mg) | 504 |
Kalorier (kcal) | 396 |
Kilojoules (KJ) | 1569 |
kolhydrater (gr) | 0 |
Protein (gr) | 21.6 |
Typ av mjölk | Ko |
Glutenfri | Ja |
Typ av löpe | Löpe |
Sockerfri | Nej |
Kan innehålla spår av jordnötter | Ja |
Ätbar ostkant | Nej |
Laktosfri | No |
Pastöriserad Ja/Nej | Opastöriserad / rå mjölk |
Begränsad hållbarhet | Nej |