Farmarost Extra Lagrad

Farmarost Extra Lagrad
För att skapa en farmarost så måste ostmakaren lagra en ost i sju till åtta månader. Under denna lagringsperiod så förångas vissa vätskor i osten så att osten i slutänden blir lite torr: alla smakerna i den lagrade farmarosten är mer koncentrerade än i ny ost.
Beskrivning / Farmarost Extra Lagrad
För att skapa en farmarost så måste ostmakaren lagra en ost i sju till åtta månader. Lagringsprocessen är relativt enkel: osten ligger i ett lager och måste vändas ibland. Under denna lagringsperiod så förångas vissa vätskor i osten så att osten i slutänden blir lite torr: alla smakerna i den lagrade farmarosten är mer koncentrerade än i ny ost.
Ingredienser:
Fett 48+, opastöriserad komjölk, löpe, salt, startkultur
Kvalitet:
Din ost är färskskuren och vakuumförpackad!
Holländsk osts hårda struktur gör den perfekt lämpad för att skickas med post.
Detta är en genuin, holländsk farmarost:
Mer information
Dimension hel ost | +/- 39,5 cm Ø x 12,5 cm H |
---|---|
Märke | Boerenkaas |
Smakstyrka | Pithy |
Landets ursprung | Nederländerna
![]() |
Näringsvärdesinformation | per 100 gram |
fett (gr) | 32,5 |
Mättat fett (gr) | 20 |
Kalcium (mg) | 815 |
Kalorier (kcal) | 368 |
Kilojoules (KJ) | 1526 |
kolhydrater (gr) | 0 |
Protein (gr) | 25,5 |
Natrium (mg) | 735 |
Typ av mjölk | Ko
![]() |
Glutenfri | Ja |
Typ av löpe | Löpe |
Sockerfri | Ja |
Kan innehålla spår av jordnötter | Ja |
Ätbar ostkant | Nej |
Laktosfri | Yes
![]() |
Pastöriserad Ja/Nej | Opastöriserad / rå mjölk |
Begränsad hållbarhet | Nej |