Appenzeller® Surchoix | Ytterligare kvalitet | Helost 6,8 kilo

Appenzeller® Surchoix | Ytterligare kvalitet | Helost 6,8 kilo
Appenzeller är en typisk schweizisk ost. Så fort du smakar på denna ost kommer du att drömma bort bilden av de vackra schweiziska alperna, kor med klockor och krämig ostfondue. Appenzeller känns igen på sin gyllengula färg med små lufthål i osten. Den verkliga skillnaden är att osten gnuggas med en kryddig blandning under mognad, ibland blandad med vin eller cider. Detta ger osten en unik, torr och kryddig smak.
Beskrivning / Appenzeller® Surchoix | Ytterligare kvalitet | Helost 6,8 kilo
Appenzeller: mångsidig och läcker!
Du vet säkert det: du känner dig verkligen som ett gott mellanmål. Men man vill inte äta för mycket godis och dessutom hålla sig frisk. Vad är det bästa valet då? En bit Appenzeller på en kex kan vara en mycket bra idé! Appenzeller är en utsökt ost med distinkt smak, som smakar gott och lätt och därför kan ätas när som helst. Appenzellerost är en schweizisk ost med en typisk, icke-holländsk smak. Utsökt om du vill ha en annan ost än den vanliga “ungmogna”.
Ingredienser:
Fet 48+, opastöriserad komjölk , löpe , salt, startkultur, vitamin A, B och D
Kvalitet
Vi skär din ost färsk från kniven och packar din beställning i ett vakuum !
Tack vare Appenzellers hårda struktur är denna ost mycket lämplig att skicka med posten.
Original Appenzeller från Schweiz:
Appenzeller: dröm dig bort från Schweiz
< /span>Appenzeller är en typisk schweizisk ost. Så fort du smakar på denna ost kommer du att drömma bort bilden av de vackra schweiziska alperna, kor med klockor och krämig ostfondue. Appenzeller känns igen på sin gyllengula färg med små lufthål i osten. Den verkliga skillnaden är att osten gnuggas med en kryddig blandning under mognad, ibland blandad med vin eller cider. Detta ger osten en unik, torr och kryddig smak.
Fantastiskt med…
Appenzeller är inte en särskilt välkänd ost, och du kanske inte är säker var du bäst att äta med. Men när du väl smakat den här osten kommer du att märka att det är en väldigt mångsidig ost som faktiskt passar till allt. Appenzellerost kan du äta mycket bra på bröd eller rostat bröd, speciellt om du kombinerar den med en smakrik kryddig chutney eller till exempel en apelsinmarmelad. Men du kan också använda Appenzeller i köket, till exempel över en pastarätt för en helt annan smak. Osten smakar mindre krämig än vanlig Gouda-ost och är en trevlig förändring från din vanliga pastarätt. En bit Appenzeller fungerar också mycket bra i ostfondue eller raclette! Om osten är väldigt kryddig räcker det med en liten bit. Toppa din fondue med krispiga färska grönsaker att doppa i osten och intetsägande franskt bröd, så kommer du att bli förvånad över den djupa, nyanserade smaken. Smaka på det själv och bestäm din favoritapplikation.
Mer information
Dimension hel ost | +/- 29 cm Ø x 8 cm H |
---|---|
Smakstyrka | Pithy |
Näringsvärdesinformation | per 100 gram |
fett (gr) | 32,5 |
Mättat fett (gr) | 21 |
Kalcium (mg) | 950 |
Kalorier (kcal) | 411 |
Kilojoules (KJ) | 1721 |
kolhydrater (gr) | 1.92 |
Protein (gr) | 29.5 |
Natrium (mg) | 400 |
Typ av mjölk | Ko
![]() |
Glutenfri | Ja |
Typ av löpe | Löpe |
Sockerfri | Nej |
Kan innehålla spår av jordnötter | Ja |
Ätbar ostkant | Nej |
Laktosfri | Yes
![]() |
Pastöriserad Ja/Nej | Opastöriserad / rå mjölk |
Begränsad hållbarhet | Nej |