Rökt Gouda Ost | Ytterligare kvalitet | Helost 2,7 kilo
Rökt Gouda Ost | Ytterligare kvalitet | Helost 2,7 kilo
Rökt Goudaost får en distinkt rökig smak från rökningsprocessen som den genomgår. Som ett resultat av denna process så får osten vanligtvis ett gul-brunt yttre skin.
Beskrivning / Rökt Gouda Ost | Ytterligare kvalitet | Helost 2,7 kilo
Rökt ost får en distinkt rökig smak från rökningsprocessen som den genomgår. Som ett resultat av denna process så får osten vanligtvis ett gul-brunt yttre skin. Rökt Goudaost är ett utmärkt tillägg till dina lunchmackor. I det holländska köket används den i traditionella 'mosgrytor' för att ge dem en lite mer exotisk smak. Vi säljer rökt ost per bit, men även i korvar på 200 och 500 gram.
Ingredienser:
Fett 50+, pastöriserad komjölk, vatten, smör, majsstärkelse, smältsalt (natriumfosfat [E339], kaliumfosfat [E340], polyfosfat [E452]), salt, startkultur, löpe, färgämne (karoten [E160a], annatto norbixin [E160b(ii) )]), konserveringsmedel (natriumnitrat [E251]), rök
Kvalitet:
Din ost är färskskuren och vakuumförpackad!
Holländsk osts hårda struktur gör den perfekt lämpad för att skickas med post.
Rökt ost
Rökt ost är en viss sorts smältost som passar perfekt när du lagar en varmrätt. Osten kan även ätas på en smörgås eller så lägger du osten på en lyxigare ostbräda. Osten får sin unika smak på ett unikt sätt: efter att den lagrades, tas skorpan bort, därefter röks osten. Denna processen är också ansvarig för den bruna färgen osten har. Rökt ost kan innehålla en viss ost, men det görs också rökt ost från olika sorters ost som blandas ihop. Osten säljs oftast i formen av en korv, men du kan även köpa den i skivor. Osten kan också gallras.
En ung ost eller långlagrad ost?
Alla ostar kan rökas i princip, men effekten skiljer mycket beroende på sort. Tar man en ung ost, då märks det mycket bättre i smaken av osten. Smaken är mer tydligt i en ung rökt ost. Tar man en ost som är lagrad längre, då är effekten mer subtil, trots att man ändå känner en tydlig skillnad. Smaken är också beroende på hur man använder själva osten. I kalla rätter är röksmaken mer tydlig än smaken av osten som används som smältost. Sättet man röker osten på har stor influens på smaken i osten som säljs.
Mer information
Dimension hel ost | +/- 37,5 cm Ø x 9 cm H |
---|---|
Märke | Gouda Premium |
Smakstyrka | Mild |
Landets ursprung | Nederländerna |
Näringsvärdesinformation | per 100 gram |
fett (gr) | 24,5 |
Mättat fett (gr) | 14,5 |
Kalcium (mg) | 575 |
Kalorier (kcal) | 311 |
Kilojoules (KJ) | 1306 |
kolhydrater (gr) | 0 |
Protein (gr) | 22 |
Natrium (mg) | 1100 |
Typ av mjölk | Ko |
Glutenfri | Ja |
Typ av löpe | Löpe |
Sockerfri | Ja |
Kan innehålla spår av jordnötter | Ja |
Ätbar ostkant | Nej |
Laktosfri | No |
Pastöriserad Ja/Nej | Pastöriserad |
Begränsad hållbarhet | Nej |