Ostens mjukhet och nötbiten resulterar i en perfekt kombination: nötblandningsosten. En läcker krämig ost med gott bett. Denna bondeost görs på gården De Twee Hoeven i Haastrecht. Nötmixen innehåller hasselnöt, bockhornsklöver och valnöt.
Ingredienser:
Fett 50+, opastöriserad komjölk, löpe, salt, mjölksyra, nötter: hasselnöt, valnöt, bockhornsklöver
Kvalitet:
Din ost är nyskuren och vakuumförpackad!
Den hårda strukturen hos nötblandningsost gör den perfekt att skicka med posten.
Ursprung
Nötblandningsosten tillverkas på gården De Twee Hoeven i Haastrecht. De Twee Hoeven ligger på Steinsedijk i Haastrecht. Här finns en mejerigård och ostfabrik. Familjen den Boer har ägt denna mer än 400 århundraden gamla bondgård i flera generationer nu. De nuvarande ägarna, Niek och Willemijn den Boer, arbetar med stor passion och hantverk i ostfabriken, på boskapsfarmen och i gårdsbutiken. 180 mjölkkor mjölkas två gånger om dagen i mjölkproduktion. All denna mjölk används sedan för att göra sina egna ostar i ostfabriken, inklusive denna läckra nötblandningsost.
Kombination
Hur kombinerar man denna ost på ett sådant sätt att nötternas bett och ostens smidighet inte går obemärkt förbi? Visst är det en ost som passar utmärkt att äta färsk från kniven. Dessutom kommer det definitivt att berika din smörgås eller kex. Du kan även servera denna ost på en fin ostbräda, i kombination med ett torrt vin eller en utsökt specialöl.