Denna juvel bland bondostarna kan kännas igen på den slående röd-orange färgen. Denna unga röda ost är jättegod som dessertost med ett gott glas vin. Osten tillverkas av familjen Vlooswijk i Montfoort (Utrecht) av helt pastöriserad komjölk. Le Petit Doruvael har också tilldelats kvalitetsmärket "Groene Hart".
Ingredienser:
Fett 50+, pastöriserad komjölk, löpe, förrätt, salt, natriumnitrat
Kvalitet:
Din ost är nyskuren och vakuumförpackad!
Den hårda strukturen hos Le Petit Doruvael gör den perfekt lämpad för att skicka med post.
Ursprung
Le Petit Doruvael är resultatet av ett framgångsrikt samarbete mellan Ad Vlooswijk, sonen Jirco Vlooswijk och kollegor från Montfoort. Detta samarbete kännetecknas av en stor dos uppfinningsrikedom, nyfikenhet och framför allt traditionellt hantverk. Familjen Vlooswijks gård ligger mitt i Groene Hart, födelseplatsen för de bästa bondgårdsostarna. Familjen Vlooswijk utvecklade en speciell tvättad svålost, som är ett överraskande tillskott till det rika holländska utbudet. Den exakta skapandet av denna unika ost hålls till stor del hemlig av familjen Vlooswijk.
Kombination
Le Petit Doruvael kan kombineras på olika sätt. På så sätt kan du fortsätta att överraska dig själv, din familj och dina gäster. Till exempel kan osten lätt bearbetas till en härlig sallad. På så sätt kommer smaken till sin rätt i kombination med till exempel valnötter. Dessutom passar osten också mycket bra till en raclette eller ostfondue. Det är också ett överraskande mellanmål i kombination med en svartvinbärchutney.