Twentse Bunkerost

(3)

Du borde inte förvänta dig det, men det finns en ny del holländsk ära som finns i en gammal bunker i Twente. Det är den mogna platsen för ’Twentse Bunkerkaas’. Förhållandena i bunkern, mognadsprocessen på cirka sju månader, och dess speciella recept ger en något kryddig, fyllig och krämig smak. Det är en halvhård ost på 16 kg, som efter ca 25 veckors mognad smakar som bäst: en fullständig och krämig smak och med en kryddig nötliknande underton. Förutom den klassiska Twente Bunkerkaas (ko) finns det också Twente Bunker getost.

SKU 5055710914074
Scroll down for more information about ingredients and other details.
icon

Durata minima di 7 settimane - carta per formaggi inclusa gratuitamente

icon

Minst 7 veckors hållbarhet - ostpapper ingår gratis

icon

OSTSÄLJARE SEDAN 1970 - FÖR ENSKILDA OCH FÖRETAGSKUNDER

icon

Kylfrakt med leverans- och färskhetsgaranti

icon

GÅVA? Byt adress i check-out

Beskrivning / Twentse Bunkerost

Twentse Bunkerost
Du borde inte förvänta dig det, men det finns en ny del holländsk ära som finns i en gammal bunker i Twente. Det är den mogna platsen för ’Twentse Bunkerkaas’. Förhållandena i bunkern, mognadsprocessen på cirka sju månader, och dess speciella recept ger en något kryddig, fyllig och krämig smak. Det är en halvhård ost på 16 kg, som efter ca 25 veckors mognad smakar som bäst: en fullständig och krämig smak och med en kryddig nötliknande underton. Förutom den klassiska Twente Bunkerkaas (ko) finns det också Twente Bunker getost.

Ingredienser: 
Fett 48+, pastöriserad komjölk, mikrobiell Löpe, salt

Kvalitet:
Din ost är färskskuren och vakuumförpackad!
Holländsk osts hårda struktur gör den perfekt lämpad för att skickas med post.

Ost från ammunitionsförvaringen
I Twente-förorten Daarle finns ett komplex som brukade användas för ammunitionslagring. Komplexet består av 25 stora och små ammunitionslager och bunkrar. Under tjocka betongväggar som omfattas rikligt på utsidan med stora träd och växter, är åtta dolda bunkrar som visade sig vara den perfekta platsen att mogna osten. Luftfuktigheten är konstant och det finns bra isolering, så temperaturen blir alltid ca 15 grader.

Twentse Bunker cheese

En familj med en osthistoria
År 2011 mötte osttillverkaren Jan Peter Nijenhuis denna vackra bunker under hans sökande efter en bra mognande plats för ost. Familjen Nijenhuis har en historia i ostvärlden. Hans farfar hade redan en ostaffär i Twente runt 1940 och hans far hade en ostgrossist. Därför utvecklade han en hel del känsla för osttraditionen i Twente.

En vegetarisk och hållbar ost
Dessutom betalar Nijenhuis mycket uppmärksamhet åt en hållbar produktionsprocess. Twentse Bunkerkaas är moget på ett energieffektivt sätt, eftersom den konstanta temperaturen kräver liten kraft. Osten produceras så naturligt som möjligt enligt traditionella traditioner. Det innehåller till exempel inte färgämnen. Dessutom, mycket speciellt, är denna ost vegetarisk. Detta är på grund av löpe. Som de flesta ostar så kommer löpe från magen på en död kalv och det är därför som ost normalt inte är vegetariskt. Twentse Bunkerkaas innehåller dock vegetarisk löpe, så det är inget djurlidande som är inblandat.

Speciellt utvecklat recept
Förutom att Twentse Bunkerkaas har mognat i cirka 7 månader i en lugn miljö, ger det specialutvecklade receptet också den unika smaken. Ingredienserna inkluderar en speciell typ av mjölksyra. Men huvudämnet är naturligtvis mjölken. Osten är gjord av icke-skummad nordholländsk mjölk, och det är vad du smakar. Osten går fantastiskt tillsammans med ett glas port eller ett glas rött vin.

Ett slående utseende
Twentse Bunkerkaas är inte bara mycket välsmakande, dess starka och konstnärliga utseende imponerar också. Det har ingen etikett och banderol, som normalt är fallet med ostar, men logotypen pressas på toppen och sidan. Detta gör det till en riktig blickfångare i ditt kök, men också en gåva som du kan överraska någon med!

Mer information

Dimension hel ost +/- 40 cm Ø x 10 cm H
Märke Twentse Bunker
Smakstyrka Pikanta
Landets ursprung Nederländerna
Näringsvärdesinformation per 100 gram
fett (gr) 32,5
Mättat fett (gr) 20
Kalcium (mg) 784
Kalorier (kcal) 368
Kilojoules (KJ) 1526
kolhydrater (gr) 0
Protein (gr) 25,5
Natrium (mg) 751
Typ av mjölk Ko
Glutenfri Nej
Typ av löpe Vegetarisk löpe (mikrobiell)
Sockerfri Ja
Kan innehålla spår av jordnötter Ja
Ätbar ostkant Nej
Laktosfri Yes
Pastöriserad Ja/Nej Pastöriserad
Begränsad hållbarhet Nej

Kundrecensioner

Betyg
Pris
Very good and interesting taste
Recension av
First time I have tried Twentse Bunkerkaas.
I like the taste and recommend this cheese.
Betyg
Pris
Voll nach meinem Geschmack
Recension av
Ein feiner Käse. Zum Verlieben. Angenehm cremig schmelzend im Mund, schön würzig schmeckend (aber auch nicht übertrieben) und hin und wieder ein sozusagen weiches Salzkorn. Wie viel die Reifung im Bunker dazu beiträgt, weiß ich nicht einzuschätzen - auf jeden Fall ein Gewinn.
(Das ist ja insgesamt das Tolle, dass es hier so viele Varianten an Gouda zu ausprobieren und entdecken gibt.)
Betyg
Pris
Tasty Dutch cheese
Recension av
Good and tasty cheese

3 objekt

per page
Skriv din egen recension
Du recenserar: Twentse Bunkerost
Ditt betyg:
Loading...

You submitted your review for moderation.