Hertog Jan ölost

(3)

Är du en ölälskare och en ostälskare? Då borde du troligen älska ölost. Bryggeriet Hertog Jan och ostillverkare Joris Matthijssen från Udenhout ingick en unik allians med varandra. De utformade planen med den speciella ölen Hertog Jan ’’Grand Prestige’’ för att göra en underbar ost. Två unika smaker som kompletterar och förstärker varandra vackert! Naturligtvis dricker du en läcker öl med den.

SKU 5055710914180
Scroll down for more information about ingredients and other details.
icon

Durata minima di 7 settimane - carta per formaggi inclusa gratuitamente

icon

Minst 7 veckors hållbarhet - ostpapper ingår gratis

icon

OSTSÄLJARE SEDAN 1970 - FÖR ENSKILDA OCH FÖRETAGSKUNDER

icon

Kylfrakt med leverans- och färskhetsgaranti

icon

GÅVA? Byt adress i check-out

Beskrivning / Hertog Jan ölost

Är du en ölälskare och en ostälskare? Då borde du troligen älska ölost. Bryggeriet Hertog Jan och ostillverkare Joris Matthijssen från Udenhout ingick en unik allians med varandra. De utformade planen med den speciella ölen Hertog Jan ’’Grand Prestige’’ för att göra en underbar ost. Två unika smaker som kompletterar och förstärker varandra vackert! Naturligtvis dricker du en läcker öl med den.

Ingredienser: 
Fett 52+, opastöriserad komjölk, mikrobiell Löpe, salt

Kvalitet:
Din ost är färskskuren och vakuumförpackad!
Holländsk osts hårda struktur gör den perfekt lämpad för att skickas med post.

Smaken av ölost
Resultatet av detta speciella samarbete är en karaktäristisk ost med en känd ölsmak. Smaken av ölost beror givetvis på den typ av öl som används, men vanligtvis är den här typen av ost gräddig, full, lite sötare än vanlig ost och har bitter eftersmak av öl. Ofta används mörk öl för att göra ölost. Detta gäller även vår ölost, gjord med Hertog Jan "Grand Prestige", en öl med hög jäsning, med 10% alkohol. Om du smakar detta kan du tydligt skilja mellan mogna, söta och bittra.

Skapandet av ölost
Hur göres ölost exakt? Under osttillverkningen klumpar mjölken i första fasen ihop genom att lägga till ost-rennet. Den tjocka massan är skuren i små bitar. Denna ostmassa, vilken består av de fasta komponenterna i ost, separeras sedan från vasslen eller de flytande komponenterna. Öl läggs till ostmassan innan det pressas in i den runda formen. Vidare är tillverkningsprocessen densamma som med vanlig ost. Ölosten placeras i ett saltlakebad, med en beläggning och mognad i minst 8 veckor på träplankor. Under mognaden vrider osten flera gånger för att behålla den vackra runda formen. Ölosten väger 5 kilo och är minst 8 veckor gammal.

En ost med Hertog Jans pärla
Hertog Jan "Grand Prestige" öl är endast tillgänglig på vintern, från 21 december. Den här osten kallas inte Hertog Jan 'kronjuvel för ingenting. En öl för riktiga ölälskare, som uppskattas långt bortom Nederländerna: det har belönats många gånger under kända öltävlingar. Precis som med ett gott vin, som Grand Prestige hålls längre, utvecklas smaken och blir mer karaktär. Många flaskor är åldrade i Hertog Jans källare.

En delikatess från Brabant Udenhout
Hertog Jan Bierkaas är gjord med stor omsorg och passion i Västra Brabant, på en gård av Joris Mathijssen i Udenhout, där de gör allt själva. Sedan 1978 har bönderost och smör gjorts här. Ostarna mognar i mognadsrummen på gården. Huvudingrediensen är rå, obehandlad komjölk. På så sätt kvarstår alla friska näringsämnen i osten. Förutom att ge en hälsosam, naturlig produkt är djurskydd också viktigast vid denna gård; Korna föds upp på gården själva och mjölkas två gånger om dagen. De äter majs, hö och färskt gräs. 

 

 

 

Tomater oliver örtost

Denna ost ser utsökt ut och det är den. Med färska örter, bitar av tomat och oliv är den en riktig gåva. Du smakar en kombination av smaker som passar väl tillsammans och bildar en festlig helhet. Kom i italiensk atmosfär med denna läckra bit med dryck.

 

En naturligt mognad ost

Under framställning av ostbitarna av tomat tillsättes oliver och örter, vilket ger osten en utsökt och frisk smak. Dessa rörs väl genom, innan osten pressas in i formarna för att härda. Den sista örtosten är naturligt mogen i 8-10 veckor. Detta görs på träplankor i speciella mognadsrum. Ostarna vrids regelbundet för att hålla rätt form.

 

Full av färska ingredienser

De grundläggande ingredienserna i tomatoliverna örtost är helt naturliga, nämligen komjölk, vasslen, salt och starter. Osten är också mycket hälsosam: den innehåller vitaminerna A, B och D. Smaken är tillgänglig, så att personer som normalt hittar smaken av ost, kommer att tycka om den. Det är inte för inte som denna örtost är en av våra bästsäljare.

 

Perfekt att skicka

Nederländsk ost har en hård struktur och är därför mycket lämplig att skicka via post. Kvaliteten på tomatoliverna är kvar, eftersom vi packar det här vakuumet för dig och sedan sätter det i en cool pack. På grund av detta håller det i ca 5 till 6 veckor. Perfekt som en souvenir för din semester eller att överraska familj och vänner!

Mer information

Dimension hel ost +/- 29 cm Ø x 8 cm H
Märke Hertog Jan
Smakstyrka Mild
Landets ursprung Nederländerna
Näringsvärdesinformation per 100 gram
fett (gr) 32,5
Mättat fett (gr) 20
Kalcium (mg) 784
Kalorier (kcal) 368
Kilojoules (KJ) 1526
kolhydrater (gr) 0
Protein (gr) 25,5
Natrium (mg) 751
Typ av mjölk Ko
Glutenfri Nej
Typ av löpe Vegetarisk löpe (mikrobiell)
Sockerfri Ja
Kan innehålla spår av jordnötter Ja
Ätbar ostkant Nej
Laktosfri Yes
Pastöriserad No
Begränsad hållbarhet Nej

Kundrecensioner

Betyg
Pris
great cheese
Recension av
great cheese, with great taste
Betyg
Pris
Super Cheese!
Recension av
Great cheese! Will def order again (and a fast delivery and they included a pencil! How sweet!)
Betyg
Pris
"Überraschungsgast"
Recension av
Der Bierkäse trägt seinen Namen zurecht. Überraschend anders und richtig bierig. Wenn man ein Käsebuffet macht, wird das eine schöne Überraschung. Ich finde, dass dieser Käse am besten für Käsewürfel gut ist, mit Brot finde ich die Kombi nicht soo prickelnd.

3 objekt

per page
Skriv din egen recension
Du recenserar: Hertog Jan ölost
Ditt betyg:
Loading...

You submitted your review for moderation.